[Move Your Body] 室內遊樂場玩15分鐘,等於大約做Gym半個鐘?

盛夏已經殺到,女生都想靚靚穿起小背心、去船河沙灘都要穿起泳衣,可是手臂的Bye Bye肉經過一個寒冬後都已經鬆懈了!想Firm手臂又苦無辦法,可以試下約埋Friends去細細個成日玩嘅XX天地,玩下射籃球、氣墊球、扑青蛙等等,每局都需要用到好多臂力,仲可以Burn到卡路里添!

#1 瘋狂入樽籃球機

一局大約5分鐘,成功過關的話就要不斷舉起手大約10分鐘,已經Burn左33卡路里。

#2 瘋狂氣墊球

面對不斷灑落黎嘅氣墊球,兩隻手要不斷進攻又要防守,需要用到的手力可不是開玩笑,一局4分鐘都Burn到22卡。

#3 瘋狂打青蛙

平時可能到Friend一齊夾手夾腳打,但係自己一個玩要考反應之外仲要不斷用到臂力先可以過到關,一局3分鐘都用到16卡啊!

#4 瘋狂格格跳

望落好似好簡單,但其實要精準地令到格內籃球跳起,力度要非常準確,絕對不要看輕這個Game,2分鐘都Burn到12卡!