[OMG] 《V.I.P》終於上映!長腿男神李鍾碩做變態殺人犯超殘忍!

講到起李鍾碩都會諗起靚仔又有大長腳,Model出身轉投演藝界,一心想做演員嘅佢,接拍嘅角色大部分都係正面角色,例如成名作《學校2013》扮演學生,同埋最近大熱韓劇《當你沉睡時》扮演檢察官。被稱為「漫撕男神」嘅李鍾碩又有新戲準備係香港上映,Fans們仲唔快啲Mark實日子!

係新戲《VIP》入面,李鍾碩首次挑戰反派角色,飾演變態連環殺人犯!因為殘忍嘅場面,電影仲被列為三級,李鍾碩比起以往正面開朗嘅形象,今次則180度轉變,飾演殺人唔眨眼嘅連環殺手,上映後仲因為冷血反派演技大獲好評添!編輯其實已經率先睇咗《VIP》,入面殘忍嘅鏡頭真係睇到差啲嘔...

劇情描述刑警蔡易道(金明民 飾)奉命追查連續殺人案,他鎖定的頭號嫌犯是 V.I.P. 脫北者金光日(李鍾碩 飾)。在調查過程中易道處處碰壁,抽絲剝繭之下才赫然發現政府竟然從中作梗,暗中保護金光日!同樣試圖緝拿金光日到案的,還有獲得美國CIA支援的國家情報院調查員朴在赫(張東健 飾),兩人儘管掌握了犯罪鐵證,卻還是在國家黑幕的壓力之下眼睜睜看罪犯逍遙法外,蔡易道還因鍥而不捨的追查行動遭到停職。正當兩人一籌莫展,北韓特務李大範(朴喜洵 飾)突然現身並提出聯合調查的要求,誓言將不擇任何手段逮捕光日……

《VIP》11月23日香港上映