[24/7] What's New!女生圈最新鮮的3件事!

Fashion/Hermès 中環旗艦店開幕

Hermès的中環旗艦店在上星期正式開幕,近萬呎的店鋪讓人逛得好忘我!以香港的竹棚為靈感的店鋪,同樣由巴黎建築師事務所RDAI負責,總共三層:一樓的絲巾、香水、男裝區,二樓的手袋、珠寶、女裝區,以及三樓的家品區。旗艦店內有超多值得注目的單品,就像是用18K黃金和淺綠寶石打造的Haute Bijouterie珠寶凱莉包(Kelly Sac-Bijou)、5款限定版Malice手袋、香港特別版絲巾和皮革配飾、馬術用品等等,還有貼心的貴賓室,粉絲千萬別錯過啊!

廣告
廣告

 

廣告
廣告

Beauty / LANEIGE全新Perfect Renew Eye Serum

對眼唔夠精神,就算戴咗隱影眼鏡,再化靚個眼妝,都係無法遮蓋無神嘅感覺!LANEIGE針對外在環境及生活習慣對脆弱眼周肌膚的影響,推出Perfect Renew Eye Serum水活細胞再生眼部精華,以Ceramide細胞鎖水屏障,結合良薑精華水、枸杞子精華及薰衣草油,迅速滋潤眼周肌膚及修復細紋,提升眼周黃金三角—眼瞼、眼角、眼下肌膚的彈性,補濕同時改善眼部浮腫,仿如為眼肌充電,令雙眸時刻水潤明亮。

Perfect Renew Eye Serum水活細胞再生眼部精華 $375/14ml

Lifestyle /NEOM 奢華美肌香氛蠟燭

唔少女生都有點香氛蠟燭嘅習慣,有無諗過溶咗嘅蠟仲可用作護膚?皇室御用英國有機香薰品牌 NEOM以最純淨的可可脂,融合含豐富維他命的大豆杏仁油及100%天然植物蠟,打造「奢華美肌香氛蠟燭」。只需燃點蠟燭 15 至 45 分鐘,再把液化後、蘊含豐富且具療效的香薰精華護養油按摩於肌膚上,即能達至美肌功效!

HK$440 / 140g (於10/10 HOPE有售)