[LIFE] 女仔天生就愛花!必冧日韓4大人氣花藝師!

相信大部分女仔見到花都會心心眼😍 就算平日無話特別中意花但一見到都會覺得好靚!我地去日本韓國睇櫻花就多喇,但其實日韓好多花藝師同花店都好有個人特色,好值得我地欣賞㗎~ 暗黑、小清新、繽紛、田園,你又中意咩種類嘅花呢?💐 🌷 🌹 🥀 🌻 🌼 🌸 🌺

廣告

VANESS FLOWER 바네스플라워

由韓國有名的花藝師Lee Ju Yeon主理,破格用黑色紙打造暗黑味道的花束,十分型格!當然店內也有其他款色的花,全都都美得令人一見難忘呀~

IG: vanessflower

515-2 Sinsa-dong, Gangnam-gu, Seoul, Korea

vanessflower.co.kr

Florist.jane

韓色小清新風格的花束,除花束外還有不同造型,看到心情大好呀!

IG: jane.florist

bloomingswan.co.kr

Tsutomu Adachi 安達 力

日本花藝師,專門設計日本流行的#生け花,每盤雖風格一致但獨一無二,這類型的花令人感覺很平靜~ 而且Tsutomu Adachi老師還有舉辦花藝體驗教室的!

IG: hana_narai

site-821549-4554-1525.strikingly.com

Flower Ruche

由日本花藝師Keiko Adachi主理,每束花都色彩繽紛,少女心爆發呀!

IG: flowerruche

hanaruche.exblog.jp

florist_youngnam

大花就看得多,其實一些小小的花束也很可愛的,IG還有很可愛的柴犬呀~~~

IG: florist_youngnam

Florist violet Takako Mine

日本花藝師嶺貴子,移居台灣,希望尋覓台灣原生花草之美,她高雅簡約,不落俗套的風格贏得外界一片好評。

FB: floristviolettw

DIY

其實自己都可以試下DIY㗎~ 去花虛買唔同花種同材料,就可以自製一紮有個人風格嘅花啦!又經濟點,收花人都會感受到你滿滿嘅心意添呀!