準備好同陽光玩遊戲未?夏天來臨前先要美白!

正所謂「一白遮三醜」,所以美白對女生們來說真係絕對不能馬虎!係夏天來臨前,做好防曬之餘同時都要做好美白,以下有些美白Tips給大家!

廣告

1.定期去角質

護膚品塗極都好似唔見效?美白產品用極肌膚都無用?其實我哋日常化妝,加埋年紀增長,皮膚嘅表面充會積聚角質習,令臉色看起來灰沉暗淡。所以建議大家每個星期都要進行面部去角質,去除老化角質,除咗會令皮膚睇起上嚟更白滑之外,塗護膚品嘅時候仲會更吸收!

 

IPSA 全新美白淨斑精華質感極緻水潤輕盈,蘊含全新成分魁蒿葉萃取及蜂王漿萃取、升級成分JM Complex III (薯薑精華、薑黃精華、橄欖 葉精華、山渣精華及山茶花萃取)、配合專利美白成分 4MSK、地黃根精華、維他命 C 及透明質酸,高效追撃黑色素集中位置,活化細胞並促進細胞分裂,抑制黑色素增長並顯著淡化色斑,重塑白滑美肌。HK$820/50ml

 

2.為肌膚補充水分

當肌膚缺少水分就會顯得暗淡無光,所以美白第一步就先要為肌膚注入滿滿水分,只有角質層充滿水分時,先會反射更多光線,睇起嚟就會更飽滿!

 

雪花秀最新推出Snowise Brightening Exfoliating Mask透過品牌獨有技術,將珍貴白參轉化為細緻粒子,溫和去除肌膚表面老化角質,令肌膚回復軟嫩觸感!HK$470/80ml

3.晚上才美白

唔少女生都有同樣嘅疑問,究竟美白係朝早用定夜晚先用?其實美白產品最好係晚上臨訓前使用,因為晚上皮膚不會受到紫外光照射,加上係肌膚修復嘅黃金時間,可以更專注有效吸收美白精華!

LANEIGE首創維C睡眠面膜採用專利水光亮白科技Mela-vita Crusher™,通過補濕及美白雙重功效,高效抑制肌膚内的黑色素形成,為肌膚深層補濕鎖水,提升亮澤感,讓你於夏日輕鬆擁有自帶光環的水光肌。HK$180/8個

Editors' Picks!

Dior 雪凝亮白光肌精華素 係第一支獲得日本3QD (日本厚生省醫藥外部用品) 認證的精華素,糅合革命性科技,從DNA直接發揮作用,連續使用2個月,肌膚提亮3度2。結合Dior Gardens雪絨花的強效亮白力量,讓肌膚深處的光芒真實呈現,膚色自然剔透。HK$900/30ml

(左)DR KENDRICK 細胞凍齡美白面膜使用高科技「納米生物纖維材質」,比傳統不織布面膜可鎖緊更多精華,令皮膚可以吸收更多美白養分。HK$340/3片

(右)法國尊貴護膚品牌VISOANSKA推出的亮麗美白修護面膜使用生物纖維製成的面膜並配合獨有的3D納米結構,可完美緊貼面部輪廓,加上蘊含3種強效美白提亮成分(熊果素、甘草及菸鹼醯胺),並加入大量透明質酸,有效改善肌膚彈性、保濕和重建細胞外基質,重建肌膚保護屏障。HK$888/4片