[BEAUTY] GIRLTALK真心Pick ♥ 用完又再重覆買的護膚品篇


FANI

 

廣告

▼CLARINS Booster 美肌能量液真的真的真的好好用,因為我是偏乾膚質,用過這個Booster在上一個冬天完全沒有以往皮膚乾到甩皮的情況!現在已經完成4支空瓶進入第5支,還有我已經荼毒身邊的朋友使用啦!平時我會加3滴與面霜或面膜使用,有時早上化妝前會加2滴在粉底液,記住不能獨立使用!

 

 

▼SK-II 神仙水的功用和成份我就不多說了,相信大家都已經清楚明白,只是價錢問題吧?!很多人都覺得神仙水是「暴露年紀的秘密」,以前「年輕」時真的這樣想呀!但當早陣子開始用神仙水兩星期後,就後悔為何當初不早幾年用?早幾年膚質一定好點呀!大概由較年輕時的肌膚開始保護會較好!!認真新手用完是會覺得皮膚有明顯的好,然後Keep住用真的發現皮膚就算經常在很夜睡的情況下也沒有太差的情況出現!我想沒有它會不行了。

▼最欣賞是SK-II經常有新包裝呀,好有心思。最新還推出SK-II 神仙水最新限量版 LittleRedSymbol,那白雀群包裝很美!!!

SKII

 

▼幻想自己在法國。其實有點偏心這個,因為這瓶diptyque Infused Face Oil的玫瑰花瓣和白鳶尾精華香氣實在大好聞啦,油中還有玫瑰花瓣在飄浮,感覺好療癒。除了美其實它是 100% 植物精油提煉,在晚上最後一個步驟用,幾滴便可作為面部舒緩按摩用。這個必定會再回購的!

diptyque face oil



CHRISTY

▼韓國美容院品牌Troiareuke洗面乳,已經用咗好多年,因為我本身敏感皮膚,太乾會甩皮,太潤又會生粒粒,但呢枝洗面乳就可以做到乾淨得嚟又唔會「猛」住皮膚,仲要好滑添㗎!化淡妝嘅時候直接用可以落妝添!我用過之後已經用唔到其他洗面啦!

▼法國品牌Gatineau美白精華,我敏感偏乾嘅皮膚好難搵到啱嘅美白產品,因為用親都太乾,呢枝就一啲都唔乾!仲要1星期已經見到膚色明顯提亮,長期用唔化妝皮膚都唔會暗沉!有時放假我直接搽放曬就出得街啦!會推介比怕乾又想美白嘅朋友們!

▼日本藥妝店大熱嘅Shiseido 4合1保濕gel cream!集保濕、提亮、美白、修復於一身嘅gel cream,瞓前搽定妝前搽都得,有時懶惰搽完爽膚水就咁搽又得,超方便,又夠保濕,但唔會好笠,重點係價錢唔貴,性格比勁高!Shiseido gel cream


MARGOTT

 

▼Kanebo SUISAI 酵素潔顏粉
用完皮膚唔會覺得乾,而且會光滑咗
毛孔收細咗同少咗黑頭,洗得超乾淨!Kanebo SUISA

▼Country & Steam Honey Peel Off Pack
黐黑頭粉刺一流,次次搣出黎都見到黐晒出黎好正
用完鼻頭會反光

Country & Steam Honey Peel Off Pack