Coach暗黑版迪士尼鬼魅童話!

陰森夢幻城堡、骷髏頭毒蘋果、大眼樹林怪物、嗜血寶石……如此黑暗的迪士尼除咗曾經出現係塗鴉藝術大師Banksy係英國的Dismaland藝術展外,如今更出現係由Coach再度聯乘迪士尼所推出的「Disney x Coach: A Dark Fairy Tale暗黑童話系列」當中,以破格美國哥德式紐約童話風設計,重新編寫暗黑版的迪士尼公主故事!

如果話Dismaland係驚悚童話的代表,今次Disney x Coach的暗黑童話系列肯定係驚喜童話的代表!前者十個有九個睇完心情會變得非常憂鬱沈悶(dismal);後者十個有九個著咗入型入格,好似入咗迪士尼玩咁即時後生十歲!

 

對Coach創意總監Stuart Vevers嚟講,如何從探索傳統白雪公主同睡公主等童話故事的黑暗元素,再將之融入於Coach的配飾同時裝,的確係人生一大挑戰。大量Rock & Roll味濃的字體、印花pattern、迪士尼風格補丁如魚得水地融入Vintage Tee、Biker Jacket、美式Hoodie同Sport shoes之中,充分將Coach的經典工藝糅合迪士尼的懷舊魅力。

 

送一個骷髏頭毒蘋果比白雪公主食啦~

 

暗黑設計令Coach標誌性印花更搶眼!

 

Coach美式運動風配鑲飾腰袋,女生也可以很girl crush。

 

系列更特製Story Patch紀念是次聯乘。

 

叛逆係年青的本性,浪漫係成熟的追求,兩者可以同處於同一城堡裡的夢幻時空。

 

充滿浪漫鬼魅格調的「Disney x Coach: A Dark Fairy Tale暗黑童話系列」即日起於香港Coach專門店中發售,部分分店更陳列於波紋金屬和亮紫細節打造的暗黑迪士尼城堡裝置裡!

「Disney x Coach: A Dark Fairy Tale暗黑童話系列」: goo.gl/yTFXc4