[LIFE] 唔好淨係掛住睇C朗!女生們必須認識的世界盃五大型男球星!

四年一度嘅世界又嚟啦!各位女士要識做,除咗比男朋友出去同朋友睇波之外,仲可以惡補足球資訊,咁先可以同男朋友有共同話題加嘛😝 女仔就算唔中意睇波,都中意睇吓靚仔掛(掩面),所以就由球員開始溫書啦!以下係編輯推介五大靚仔球員,要高度有高度、又有小鮮肉、鬍鬚型男、韓國OPPA、典型外國肌肉美男,咩類型都有,一定滿足到大家不同需要😋 快啲入去follow佢地啦!!!!!!

廣告

泰拔高圖爾斯 (Thibaut Courtois)

[email protected]

比利時國家隊守門員,身高1.99米,有超級長腿同典型歐洲型男輪廓,加上係90後新力軍,曾於2011年首次獲比利時徵召並成為該國最年輕國家隊門將的紀錄保持者!

馬高列奧斯 (Marco Reus)

[email protected]

為德國國家隊中場,金髮碧眼的他身材標準帥氣,是大部分人一眼看起來會覺得「幾靚仔」的類型。但馬高列奧斯經常受傷,有「玻璃王」之稱,不知道有沒有喚起大家的母愛去保護這個容易受傷的球員呢?

孫興民 (Son HeungMin)

[email protected]_son7

(呢張私人醒嘅)

孫興民是韓國國家隊前鋒,貴為南韓國腳的他也是熱刺前鋒,是少數可以當英超前鋒的亞洲球員。今季上陣28場攻入10球,與哈利卡尼及迪利阿里組成英超最機動「三叉戟」,前途一片光明!孫興民有著典型韓國男生的小眼睛,編輯私心認為他有點像韓星朴有天,難怪有「女團殺手」之稱!

占士洛迪古斯 (James Rodríguez)

[email protected]10

效力哥倫比亞國家隊任中場,小麥肌膚加上陽光笑容,已經迷倒不少女生,還有點C朗影子!難怪曾在皇家馬德里創下48小時內賣得34萬件球衣的記錄,喜歡濃眉大眼南美風格男生的女生們不要錯過!

基奧特 (Olivier Giroud)

[email protected]_OlivierGiroud_

基奧特是法國前鋒,綠色的眼睛再加濃厚的鬍鬚,「佬」味甚濃!配合模特兒般的身材,使他成為廣告商寵兒。一張俊朗的法國臉更被譽為「零死角男神」,愛成熟魅力男的女生們一定要關注!