歐美大熱L'Oréal Paris黃糖面膜,8月強勢登陸香港!去角質同時敷面膜!

踏入夏天,面部油脂分泌暴增,容易堵塞毛孔形成黑頭粉刺,毛孔會變得粗大;加上新陳代謝隨年紀增長減慢,亦令肌膚老化角質層愈堆愈厚。最可惡係兩者更會阻礙後續護膚品的吸收,令皮膚變得暗啞粗糙,搽幾多好野上臉都得物無所用!所以,定期做好面部去角質的清潔功夫,對維持幼嫩肌膚係非常重要!

廣告

歐美熱賣L'Oréal Paris去角質黃糖面膜

而一直係歐美熱賣的L'Oréal Paris Sugar Scrub 去角質黃糖面膜,終於係8月強勢登陸香港!有別於傳統磨砂產品容易造成紅腫或乾燥,L'Oréal Paris去角質黃糖面膜系列係專為面部提供滋養的去角質產品,採用100%全天然極幼細糖分,用後感覺滋潤、不乾燥、無繃緊感,呵護細嫩的面部肌膚,適合任何膚質使用。難怪一推出就風靡整個歐美!上IG搜索 #sugarscrubit 就知道呢個產品有幾紅!

 

SUGAR MOMENT! 不一樣的去角質體驗!

有別於傳統單一磨砂產品,L'Oréal Paris去角質黃糖面膜唔單只可以溫和去除角質&油脂污垢,仲可以當Mask用,同時滋潤肌膚!一物二用性價比超高!用法非常簡單:先係潔淨及濕潤的肌膚上輕輕按摩 ,溫和去角質和死皮。然後停留臉上5-10分鐘,糖分會慢慢溶化,清除油脂污垢之餘,護膚成分亦滲入肌膚,其後可用溫水再洗淨,一次過溫和去角質同時敷Mask!

 

L'Oréal Paris去角質黃糖面膜系列   3種選擇適合不同膚質


皇牌產品!葡萄籽提亮去角質黃糖面膜 (暗啞肌膚適用,建議零售價KD139/50ML)

  • 蘊含葡萄籽油、梔子花香油及巴西粉,豐富維他命E可以提亮肌膚,溫和去角質同時有效亮澤膚色 。


奇異果籽去黑頭角質黃糖面膜(中性至油性肌膚適用,建議零售價KD139/50ML)

  • 系列中最深層清潔的去角質面膜,配合奇異果籽、薄荷及香茅精油,有效增強配方的去角質效能,去角質同時去黑頭。


可可油滋潤去角質黃糖面膜 (中性至乾性肌膚適用,建議零售價KD139/50ML)

  • 系列中最滋潤的去角質面膜,含有豐富脂肪酸,可以舒緩乾燥肌膚及保濕,配合可可油、椰子油及可可穀粒,去角質同時滋潤肌膚。

教教大家去角質小竅門:

一、先清潔面部,再集中去除多油的T字位、鼻翼及下巴位置。

二、L'Oréal Paris去角質黃糖面膜可以配合自己的潔膚需要,自行調整去角質的強度。想溫和啲,可以加入少量溫水溶解糖粒;如需要較強去角質效果,可以直接使用產品。

三、沖涼前先係面上塗上L'Oréal Paris去角質黃糖面膜,輕輕按摩溫和去角質,然後敷係臉上直接沖涼。水蒸氣的熱力有助打開毛孔,有助護膚成分更加滲入肌膚,加強面膜功效。

四、L'Oréal Paris去角質黃糖面膜質地幼滑,甚至可用於細嫩的雙唇上,去除死皮角質,重拾幼嫩光滑的雙唇!

 

最重要係L'Oréal Paris去角質黃糖面膜價錢親民,簡直多用不心痛!即刻去各大萬寧、屈臣氏、莎莎、Colourmix、 L'Oréal Paris專門店及專櫃入手啦!即上官網了解產品更多啦:
bit.ly/2v3UAJW