[LIFE] 萬聖節點少得「佢」?羅蘭姐陪伴大家過咗10年Halloween!

唔唔覺唔覺羅蘭姐同Halloween已經喺你同我心目中建立咗密不可分嘅關係,總之每年10月都要喺電視見到佢先安樂〜咁多年嚟羅蘭姐帶咗唔少經典造型陪大家過萬聖節,令你最深刻嘅又係邊個look?

2018:AI Sister Silly

今年羅蘭姐就同10A港姐麥明詩一齊扮AI機械人,造型不過不失,但就冇過往嘅造型咁驚喜咁有話題性。

2017:俏護士

上年就以恐懼鬥室為主題扮俏護士,雖然唔及變身前嘅高Ling養眼,但就夠晒大膽,poster仲P咗fit爆身材畀羅蘭姐,超正!

2016:捉鬼敢死隊

呢個係咁多年嚟編輯最鐘意嘅造型!戴住個超長金色假髮嘅羅蘭姐,着埋制服拎住把槍去捉鬼夠晒棧鬼~加埋音音姐同秦煌一齊扮鬼扮馬玩味十足啊!

2015:MJ

15週年就扮MJ同Dancer一齊跳舞興祝,羅蘭姐一舉手就全人都瞓低晒,型到呢~而家英哥就負責扮喪屍,個妝完全冇違和感!

2014:長髮女鬼

同夏蕙姨仲有鵬哥合作呢年都幾令人印象深刻啊!不過夏蕙姨就好似搶咗羅蘭姐少少風頭,佢廣告入面句「夏蕙BB,夏蕙BB」真係睇咁多次笑咁多次🤣

2013:歌劇女主角

2012:聖羅蘭

2011:Lady鬼鬼

2010:龍婆

1993:龍婆

羅蘭姐喺1993年第一次做「龍婆」就創造咗經典,之後唔少劇集同電影一有通靈媒人嘅角色,就會搵羅蘭姐演出,冇人可以取代到!