[EATGIRL] 係回憶嘅味道呀!粒粒雪糕換上超可愛包裝強勢回歸

如果雪糕係每個小朋友夢寐以求嘅食物,咁粒粒雪糕一定係八、九十後嘅童年回憶!編輯好記得以前見到一粒粒嘅雪糕真係覺得好神奇,每次經過「粒粒雪糕機」都會扭計叫媽媽買。而家有得重溫當年嘅回憶啦,由韓國代理銷售及生產出口的嘅Mini Melts帶住粒粒雪糕強勢回歸!雪糕以韓國出產嘅牛奶加入天然色素製成,令佢口感獨特而且色彩繽紛,加上包裝造型可愛,一定要去重拾少女的味道呀!

有別於舊時的自動售賣機,「Mini Melts」是實體店,雪糕新鮮由雪櫃舀出來,加上全部粒粒雪糕都是由韓國製造再直送抵港,以韓國原產一級牛奶及奶製品為原材料,使用天然色素製成,所以口感勁獨特細滑,編輯吃第一口的時候真的覺得超級親切又美味,完全是童年時的味道呀!

共有十款口味。曲奇、棉花糖、黑白朱古力和士多啤梨是最受歡迎。而且黑白朱古力口味是用上比利時朱古力製成,香滑可口。

曲奇妙趣口味,真的有曲奇餅在內,口感勁豐富。

香濃棉花糖口味的顏色配搭充滿少女心,真的像在吃棉花糖般,又不會太甜。

冰極彩虹是雪葩,口感清新,用來拍照打卡亦很美!

特製可愛小帽子杯,可以一次過試兩種口味,最適合有選擇困難症的朋友!

Mini Melts

新界區:

元朗青山公路201-206號華昌樓地下A4

屯門時代廣場南翼地下

九龍區: 

奧海城二期2

鑽石山荷里活廣場3

九龍灣MegaBox 9

港島區:

淺水灣 海灘道28The Pulse 210

All photos from Internet