[LIFE] 屋企衫都要時尚!冬季大熱睡衣系列有電影系列、星級、卡通仲有⋯⋯

每日最舒服嘅時刻一定係返到屋企落晒妝換返件睡衣攤上床,所以一件舒服得嚟又時尚嘅睡衣真係十分重要,著得靚人都開心啲啦!唔同品牌都趁冬季推出唔同嘅睡衣系列有可愛、卡通人物同款甚至懶人系列都有,無論係自己著、同閨蜜開個Christmas睡衣Party定同男朋友情侶裝sweet住過個暖笠笠嘅聖誕都得❤️

Disney Japan

迪士尼推出好適合冬天著嘅毛毛質地卡通人物造型睡衣,唔產公仔可愛,仲要係以馬卡龍色為主,有幾款仲有埋頭帶配襯,無論買嚟自己著定係同閨蜜開個Christmas睡衣Party都咁正!另一套中性啲嘅款仲可以買嚟同男朋友情侶睡衣㖭!近排迪士尼官網仲有折,襯聖誕前快啲入手!

 

  

      

   

Photo from Disney

SPAO Korea

韓國服裝品牌SPAO早前在夏天與蠟筆小新聯名推出了「蠟筆小新睡衣」系列非常受歡迎,引起搶購潮,粉絲們都想穿出小新同款睡衣幻想自己成為野原家的一員。冬天也有推出長袖版,今次除了有小新同款外,還加入了幼稚園校長「首領」的標誌格仔西裝的睡衣,十分有型!


Photo from SPAO

Uniqlo Hong Kong

Uniqlo之前出過史努比系列大受歡迎,今個冬天再度推出花生漫畫系列家居服,褲子是格仔款色帶點復古味道,上衣設計簡約,看上去絕對不像睡衣,編輯覺得穿著到樓下買點東西也可!加上全部以溫暖的搖粒絨物料製成,又軟又暖著住攤喺梳化一定唔願起身呀!

    

Photo from Uniqlo

Primark

《哈利波特》魔法熱潮從未減退過,無論甚麼時候推出相開系列精品都會被粉絲搶購。英國平價百貨公司Primark其實在數年前已經開始推出《哈利波特》服裝系列,當中睡衣款式全部都美得可以直接穿著外去!每年都有哈利波特中的不同元素為設計主題,例如葛來芬多、霍格華茲、943月台等。不要以為電影周邊產品會很貴,這個系列價錢超親民,只需百多元就可以變身霍格華茲學生了!

Photo from Primark

Mexten

天氣一凍就不想離開溫暖的被窩,尤其是放假,起床是一件十分艱巨的任務,但現在終於可以不用離開被窩,可以帶著它起床了!這件長袖被子,衣服 被子 X Cushion三合一設計,打開是一張被子,被面有兩隻袖子,背後有一條拉鍊,一穿上把拉鍊拉好就像一件長外套,坐著躺著都可以在被窩的懷抱中,絕對是懶人福音!

 

Photo from Searching C