[EATGIRL] 食宵夜必去屯門!極邪惡宵夜試勻港台特色美食!

雖然好多人一聽到屯門就覺得好遠,又成日覺得呢度好荒涼仲要有牛,住屯門嘅編輯就想嚟一個大平反,話比大家知其中屯門都有好多好嘢食,其中最出名嘅一定係呢條宵夜街!唔止有港式、台式、泰式等多款美食,仲要由小食、正餐到甜品都有齊,好多住九龍嘅朋友都會為咗去呢度食嘢而特別入嚟探編輯𠻹㗎()

龍門新車

屯門宵夜

自選車仔麵
麵底可選幼麵、粗麵、米粉、河粉等,湯底更由店主親自調配,超香口美味,一試難忘呀!

屯門宵夜

5度台式飲品・小食專門店

屯門宵夜

台式手抓餅
手抓餅即叫即做,可選淨餅,亦可加入不同的餡料,例給肉鬆、煙鴨胸、五香肉丁等,份量多少,亦可選沙津醬、咖哩醬或胡椒。
編輯推介必點芝士,微溶的芝士配上其他碗料口感十足,熱辣辣超好吃

屯門宵夜

狗仔粉

屯門宵夜

狗仔粉
地道粉仔以豬油渣、傳統湯底,再配合店主秘製辣菜脯,更有原片冬姑超足料!

屯門宵夜

陳皮魚蛋
醬汁以陳皮特製,香濃有風味,必食之選!

屯門宵夜

味緣

屯門宵夜

即炒鐵板炒麵
可以自由選擇麵底和配料,炒麵本身已包有火腿、蛋絲同椰菜等,極足料,鑊氣十足,香氣撲鼻!

屯門宵夜

屯門宵夜

龍門手工豆腐花

屯門宵夜

芒果豆腐花
豆腐花標榜使用加拿大供應嘅特級黃豆,唔係機因改造豆,每日現場新鮮製作。除左豆花,餐牌仲供應紅、綠豆沙、芝麻糊、喳咋、西米露等。豆花非常滑,絲毫不覺豆渣,配上新鮮足料芒果肉真的是一種享受!

屯門宵夜

地址:屯門龍門居巴士站旁