[青春無限LOOP] 電腦堂最鍾意偷玩《小朋友齊打交》!冰人、火人、箭人咩角色最好用?

以前電腦堂最鍾意偷打機,最多人玩嘅一定係《小朋友齊打交》,風靡一時嘅LF系列唔止角色多、招式多元化,畫面喺當時嚟講算好豐富,重點係可以同朋友連線,有時一齊玩嘅時候迫埋一個keyboard狂爆技都好緊要刺激㗎!同埋呢個遊戲係香港人開發的,唔少場景入面仲有香港風景,超有親切感。好想down返嚟玩呀!

小朋友齊打交

遊戲分「對決模式」、「闖關模式」、「淘汰賽」、「戰爭模式」四個模式。編輯小時候最愛「闖關模式」,可以跟朋友一起戰鬥闖關很熱血呢!

角色

小朋友齊打交

小朋友齊打交2共有24個角色,每一位角色各有幾項絕招。「冰人」、「火人」、「冰火人」、邪鬼」、「箭人」、「忍者」這些角色花名大家一定會用過。火人的噴火技、邪鬼的飛出魔鬼技、箭人的吹笛飛起對手技都令人好懷念呀!

香港場景

小朋友齊打交

《小朋友齊打架》是1999年由香港兩名大學生Marti Wong及Starsky Wong合作開發的遊戲,因為開發地是香港,所以有些遊戲背景都是以香港為籃本,讓玩家很有親切感。

執道具

小朋友齊打交

遊戲中不時會落下一些道具,如有回復能力作用的酒和牛奶,棒球、石頭、木箱等武器,但一些重型道具從空中落下時帶攻擊性,大家常常也要忙著避開及忙著邊打架邊飲酒補血喔!